Skip to main content

Warszawa, Biblioteka Narodowa, Rps 3036 V
MSPL 1223

Repozytorium

Warszawa, Biblioteka Narodowa

Sygnatura

Rps 3036 V

Poprzednie sygnatury

Akc. 3026, BN 4861 V, Lat.F.v.I.113

Tytuł kodeksu

Graduale de sanctis

Data powstania:

1528

Język

Latin

Zawartość

Numery-1

1

Powiązany dokument

Former binding see: Warszawa, Biblioteka Narodowa Mus.2081 Cim.

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

parchment

Objętość

155 ff + VII ff

Wymiary

74.0 x 52.0 cm

Dekoracja

Tak

Notacja muzyczna

Tak

Historia

Kopia cyfrowa
Polona: https://polona.pl/item/10290616/0/
Katalogi i szczegółowe opisy
Kaliszuk, Szyller (2012) , 88
Bibliografia
Gancarczyk (2000), 100, 105
Pikulik (2001), passim
Sawicka (1938), 178-182
Tchórzewska-Kabata (2000) , 92-93
Pikulik (1970), 173
Inne bazy danych
Cantus Planus in Polonia: http://cantus.ispan.pl/source/28746

Pobierz opis:

PDF XML