Skip to main content

Warszawa, Biblioteka Narodowa, Rps 3003 I
MSPL 791

Repozytorium

Warszawa, Biblioteka Narodowa

Sygnatura

Rps 3003 I

Poprzednie sygnatury

Akc. 4693, BN 3150 I, Lat.Q.ch.IV.98

Tytuł kodeksu

Miscellanea historica

Inne tytuły

Kodeks Kuropatnickiego

Data powstania:

15th/16th c.

Język

Latin

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

paper

Objętość

135 ff

Wymiary

19.0 x 13.5 cm

Dekoracja

Nie

Notacja muzyczna

Nie

Historia

Kopia cyfrowa
Polona: https://polona.pl/item/6062829/0/
Katalogi i szczegółowe opisy
Kaliszuk, Szyller (2012) , 70-71
Bibliografia
MPH 1 (1864), 488-489
MPH 2 (1872), passim
Wiesiołowski (1967), 26-28
Banaszkiewicz (1977), 89-95
Wydra (1989), 192
Wydra (1992), 229
Drelicharz (2003), 57-65

Pobierz opis:

PDF XML