Skip to main content

Warszawa, Biblioteka Narodowa, Rps 3001 III
MSPL 789

Repozytorium

Warszawa, Biblioteka Narodowa

Sygnatura

Rps 3001 III

Poprzednie sygnatury

Akc. 1805, BN 4013 III, Lat.F.ch.IV.31

Tytuł kodeksu

Cronica magna Lechitarum et Polonorum

Inne tytuły

Kodeks Stanisława Augusta

Data powstania:

15th c. (middle)

Język

Latin

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

paper

Objętość

135 ff + I f

Wymiary

27.5 x 19.0 cm

Dekoracja

Nie

Notacja muzyczna

Nie

Historia

Kopia cyfrowa
Polona: https://polona.pl/item/3402934/0/
Katalogi i szczegółowe opisy
Kaliszuk, Szyller (2012) , 68-69
Bibliografia
MPH 2 (1872), 460, 608
Bielowski (1850), 159
Korzeniowski (1910), 91-95, no. 104
Kürbis (1952), 36-38
Kürbis et al. (1962) , XIX
Wiesiołowski (1967), 49

Pobierz opis:

PDF XML