Skip to main content

Kraków, Muzeum Narodowe, Biblioteka Czartoryskich, Ms 233 IV
MSPL 1576

Repozytorium

Kraków, Muzeum Narodowe, Biblioteka Czartoryskich

Sygnatura

Ms 233 IV

Tytuł kodeksu

Lites ac res gestae inter Polonos et Ordinem S. Mariae Theutonicorum

Data powstania:

15th c. (first half)

Język

Latin

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

paper

Objętość

762 pp

Wymiary

29.0 x 21.5 cm

Dekoracja

Nie

Notacja muzyczna

Nie

Historia

Katalogi i szczegółowe opisy
Prokop (2017)
Bibliografia
Zachorowski (1917), 151
Chłopocka (1967), 63, 115, 164, 180-181
Wiesiołowski (1967), 116, 117, 124, 162
Solicki (1973), 58-59
Pieradzka (1975), 56
Potkowski (1984), 188
Korzeniowski (1910), 36
Spunar (1985), 275

Pobierz opis:

PDF XML