Skip to main content

Wrocław, Biblioteka Uniwersytecka we Wrocławiu, I F 245
MSPL 293

Repozytorium

Wrocław, Biblioteka Uniwersytecka we Wrocławiu

Sygnatura

I F 245

Tytuł kodeksu

Varia theologica

Data powstania:

1380-1387

Język

Latin

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

parchment and paper

Objętość

I f + 248 ff

Wymiary

29.5 x 21.0 cm

Dekoracja

Nie

Notacja muzyczna

Nie

Historia

Katalogi i szczegółowe opisy
Cat. Wrocław, BUWr Göber 1 , f. 49-54
Bibliografia
Walther (1959), no. 14314
Drabina (1984), 88, 138
Jażdżewski (1992), 166
Rybandt (1969), 8, 9
Rybandt (1977b), 90, 107, 116, 120, 121, 125, 131, 132, 133, 132, 133, 139, 141, 142, 153, 181
Schmidtová (1960), 99, 105
Mrozowicz (2000) , 79
Tatarzyński (1997), 91

Pobierz opis:

PDF XML