Skip to main content

Wrocław, Biblioteka Uniwersytecka we Wrocławiu, I F 237
MSPL 288

Repozytorium

Wrocław, Biblioteka Uniwersytecka we Wrocławiu

Sygnatura

I F 237

Tytuł kodeksu

Tractatus contra errores Wiclefensium modernorum et al.

Data powstania:

1428-1429

Język

Latin

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

paper

Objętość

386 ff

Wymiary

30.5 x 21.0 cm

Dekoracja

Nie

Notacja muzyczna

Nie

Historia

Kopia cyfrowa
Biblioteka Cyfrowa Uniwersytetu Wrocławskiego: https://www.bibliotekacyfrowa.pl/dlibra/publication/29435/
Bibliografia
Kaliszuk (2007), 93
Potkowski (1984), 169
Potkowski (1987), 66
Wielgus (1990), 162
Zawadzka (1974), 315, 318

Pobierz opis:

PDF XML