Skip to main content

Warszawa, Biblioteka Narodowa, Rps BOZ 11
MSPL 153

Repozytorium

Warszawa, Biblioteka Narodowa

Sygnatura

Rps BOZ 11

Tytuł kodeksu

Iacobus de Voragine, Legenda aurea

Data powstania:

1485-1490

Język

Latin

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

parchment

Objętość

354 ff + II ff

Wymiary

25.5 x 17.0 cm

Dekoracja

Tak

Notacja muzyczna

Nie

Historia

Kopia cyfrowa
Polona: https://polona.pl/item/3467607/0/
Katalogi i szczegółowe opisy
Kaliszuk, Szyller (2012) , 31-32
Bibliografia
Sawicka (1938), 205-222, Pl. XXXI-XXXII
Katalog wystawy (1999), 337-338
Tchórzewska-Kabata (2000) , 72-73
Złota legenda (2000), 43-44
SOPMA 2 (1975), 359, no.

Pobierz opis:

PDF XML