Skip to main content

Płock, Biblioteka Wyższego Seminarium Duchownego w Płocku, MsEPl 2
MSPL 802

Repozytorium

Płock, Biblioteka Wyższego Seminarium Duchownego w Płocku

Sygnatura

MsEPl 2

Poprzednie sygnatury

1 (Graczyk), 46 (Vetulani) , 1a (post-WW2 temporary), 143 (Mąkowski)

Tytuł kodeksu

Biblia (Mc) cum glossa

Data powstania:

13th c. (first half)

Język

Latin

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

parchment

Objętość

89 ff + I f

Wymiary

25.5 x 17.0 cm

Dekoracja

Tak

Notacja muzyczna

Nie

Historia

Bibliografia
Nowowiejski (1930), 450
Graczyk, Marszalska (2010), 83-88
Birkenmajer (1927), 13
Vetulani (1963), 415-416
Woronczak (1973), 85

Pobierz opis:

PDF XML