Skip to main content

Warszawa, Biblioteka Narodowa, Rps 3312 II
MSPL 1243

Repozytorium

Warszawa, Biblioteka Narodowa

Sygnatura

Rps 3312 II

Poprzednie sygnatury

Akc. 7519, Lat.O.v.I.19

Tytuł kodeksu

Biblia (Iac - Iud cum glossa) Epistolae canonicae cum glossa Anselmi Laudunensis; Rocznik Dawny

Data powstania:

ca. 1120

Język

Latin

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

parchment

Objętość

40 ff + II ff

Wymiary

21.5 x 14.0 cm

Dekoracja

Nie

Notacja muzyczna

Nie

Historia

Kopia cyfrowa
Polona: https://polona.pl/item/7720442/0/
Katalogi i szczegółowe opisy
Kaliszuk, Szyller (2012) , 96
Bibliografia
Kozłowska-Budkowa (1978), XII-XIII
Woronczak (1973), 85
Semkowicz (2002), 289-291
Roeppell, Arndt (1866), 577-578
Kętrzyński (1896a)
Semkowicz (1910)
Jasiński (1981)
Bieniak (1991)
Drelicharz (1995), 182-183
Tchórzewska-Kabata (2000) , 42-43

Pobierz opis:

PDF XML