Skip to main content

Warszawa, Biblioteka Narodowa, Rps 3307 II
MSPL 1238

Repozytorium

Warszawa, Biblioteka Narodowa

Sygnatura

Rps 3307 II

Poprzednie sygnatury

Akc. 7516, Lat.Q.v.I.65

Tytuł kodeksu

Ewangeliarz Anastazji

Inne tytuły

Evangeliarium

Data powstania:

ca. 1160

Język

Latin

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

parchment

Objętość

66 ff + I f

Wymiary

30.5 x 20.0 cm

Dekoracja

Tak

Notacja muzyczna

Nie

Historia

Kopia cyfrowa
Polona: https://polona.pl/item/34979074/0/
Katalogi i szczegółowe opisy
Kaliszuk, Szyller (2012) , 94
Bibliografia
Misiarczyk (2015)
Misiarczyk (2017)
Woronczak (1973), 85
Semkowicz (2002), 295
Kopera (1905b), 41-47
Morelowski (1935a), 265-297
Stiennon (1961)
Rhein und Maas 1 (1972), 245
Skubiszewski (1981), 49-51
Askanas (1989), 7-18
Tchórzewska-Kabata (2000) , 40-41

Pobierz opis:

PDF XML