Skip to main content

Gniezno, Archiwum Archidiecezjalne w Gnieźnie, Ms 2
MSPL 576

Repozytorium

Gniezno, Archiwum Archidiecezjalne w Gnieźnie

Sygnatura

Ms 2

Tytuł kodeksu

Evangeliarium Crusvicense

Data powstania:

1160

Język

Latin

Opis zewnętrzny rękopisu

Część

1

Forma

codex

Materiał

parchment

Objętość

I f + 175 ff + I f

Wymiary

32.0 x 22.5 cm

Dekoracja

Tak

Notacja muzyczna

Nie

Historia

Fotokopia
Warszawa, Biblioteka Narodowa: mf 14071
Katalogi i szczegółowe opisy
Rył (1982) , 15, ABMK files
Bibliografia
Sołomieniuk (2020), 72
Boguniowski (2001b), 106-107
Sawicka (1938), 280-292
Trzciński (1908), 193-195
Semkowicz (2002), 300

Pobierz opis:

PDF XML